Werkstraf voor man (51) die dronken bij vrouwen in bed kroop in hotelkamer op Vlieland

De rechtbank in Leeuwarden FOTO LC

Een 51-jarige inwoner van Voorburg is wegens aanranding van de eerbaarheid door de rechtbank veroordeeld tot een werkstraf van 80 uur. De man was in de nacht van 18 augustus 2018 in hotel Zeezicht op Vlieland ongevraagd bij twee wildvreemde vrouwen de kamer in geslopen en bij ze in bed gedoken.
Lees meer over
Vlieland

Samen met een vriend, die verder niet is vervolgd, was de man de hotelkamer van de vrouwen binnengedrongen. De man, net als zijn vriend slechts gekleed in een boxershort, dook tussen de twee vrouwen in en een zoende en streelde ze over het lichaam. De vriend ging op het voeteneind van het bed zitten. De mannen hadden vijftien tot twintig biertjes gedronken. Ze hadden de vrouwen eerder die dag ontmoet.

De vrouwen hadden herhaaldelijk geroepen dat de man weg moest gaan. De man ontkende later dat hij ontucht had gepleegd. Volgens hem was het allemaal bedoeld als grap. De vrouwen verklaarden op de zitting dat ze bang waren dat ze verkracht zouden worden. Volgens de rechtbank heeft de Voorburger „een zeer bedreigende en angstige situatie” voor de vrouwen gecreëerd. De man moet aan beide vrouwen 1000 euro smartengeld betalen.

Nieuws

menu