Voetpad naar vuurtoren op Vlieland gaat Liesbeth Listpad heten

Het Liesbeth Listpad. FOTO GEMEENTE VLIELAND

Het voetpad vanaf de rondweg om het dorp naar de vuurtoren van Vlieland is vernoemd naar de in 2020 overleden zangeres Liesbeth List.
Lees meer over
Vlieland

De zangeres groeide op op Vlieland, daarom heeft het college van burgemeester en wethouders besloten het pad om te dopen van Torenpad naar Liesbeth Listpad. Zodra de coronamaatregelen het toelaten zal het straatnaambord worden geplaatst en op feestelijke wijze worden onthuld.

List werd geboren in Bandoeng, in Nederlands Indië. Na de oorlog verloor zij haar moeder. Toen ze met haar vader en stiefmoeder in 1948 op vakantie was op Vlieland, werd ze door haar vader ter adoptie afgestaan aan het echtpaar Jaap en Marie List dat op Vlieland hotel Golfzang runde. Later werd vader List vuurtorenwachter.

Onderscheidingen voor haar muziek

List ontving voor haar muziek onder andere vele gouden- en platina platen, twee Edisons en een Gouden Harp. Ook speelde List rollen in films en musicals. Voor haar rol in de musical ‘Edith Piaf’ ontving ze twee keer de John Kraaijkamp Musical Award.

In 2017 gaf Liesbeth List aan definitief te stoppen met optreden. In datzelfde jaar ging op ‘Liesbeth List, de musical’ in première. Aan het eind van die maand kwam de biografie ‘Liesbeth List. De dochter van de vuurtorenwachter’ uit. Op 25 maart 2020 overleed List op 78-jarige leeftijd in haar slaap.

Nieuws

menu