Wegwijspaddenstoel 12. FOTO MARIEKE DE GRAAFF

Al meteen vanaf de start op 1 juni volgden de biedingen elkaar snel op, en in de laatste uren zondagochtend werd de prijs nog wat meer opgedreven. De verkoop van de achttien ANWB-paddenstoelen die voorheen de weg wezen op Vlieland, heeft in totaal 32.038 euro opgebracht.
Lees meer over
Vlieland

Het bedrag valt hiermee een stuk hoger uit dan VVV Vlieland en Lab Vlieland, de initiatiefnemers van de veiling, hadden verwacht. Er kon tot zondag 12.00 uur op de paddenstoelen worden geboden.

Duurste paddenstoel

Het hoogste bedrag, 2660 euro, werd geboden op paddenstoel nummer 16. Dat exemplaar stond op de Veerdam, pal voor Rederij Doeksen. Daarna komt paddenstoel nummer 9, geveild voor 2550 euro, die afkomstig is van het Pad van de Staatsschuur. De andere wegwijzers zijn voor het merendeel voor bedragen tussen de 1000 en 2000 euro geveild.

De exemplaren stonden allemaal op vertrouwde plekken langs fietspaden, duinopgangen en bosranden op het eiland. De bijzondere blikvangers zullen vermoedelijk in veel tuinen terechtkomen, als bijzettafels, plantenstaander of als symbolen voor voorbije zomervakanties of het eiland Vlieland.

Verkoopactie Terschelling

Vlieland volgde met de veiling het voorbeeld van Terschelling, waar bij een soortgelijke actie vorig jaar met 37 paddenstoelen ruim 30.000 euro werd opgehaald. Het bedrag van de Vlielandse veiling viel in verhouding hoger uit en was daarom niet verwacht. De paddenstoelen waren in advertenties op Marktplaats aangeboden.

Met het opgehaalde bedrag wordt in 2022 Waterroute Vlieland aangelegd, een wandel-, hardloop- en fietsroute die deelnemers bewust maakt van de ‘circulaire waterkringloop’ van het eiland.

Nieuws

menu