Vlieland moet toch weer op zoek naar een nieuwe wethouder: kandidaat Ron de Haan ziet woning niet zitten. 'Spijtig dat het hier stopt'

Ron de Haan. Foto: Gemeente Vlieland

Ron de Haan wordt toch niet wethouder van de gemeente Vlieland. De inwoner van Castricum ziet de hem aangeboden huisvesting niet zitten en ziet op het laatste moment af van het wethouderschap.
Lees meer over
Vlieland

Tijdens de raadsvergadering van maandagavond stond de benoeming van de twee nieuwe wethouders op de agenda: De Haan en Roel de Jong uit Joure. Maar door de afzegging van De Haan wordt de benoeming van De Jong uitgesteld. Volgens de wet moet de gemeente namelijk minimaal over twee wethouders beschikken.

‘In mijn sollicitatiegesprek met de commissie is de huisvesting van de wethouders kort ter sprake gekomen’, legt De Haan uit. ‘Eén woning voor twee wethouders. Ik heb daarmee ingestemd in de verwachting dat het voor even zou zijn. Nood breekt immers wet. Bij de bezichtiging van de woning een week later merkte ik dat de leefsituatie waar ik in terecht zou komen niet goed voelde.’

De Haan vindt het jammer dat hij zijn kandidatuur moet intrekken: ‘Het is spijtig dat het hier stopt’. De selectiecommissie van de gemeente Vlieland gaat zich beraden over hoe er zo spoedig mogelijk kan worden voorzien in de opengevallen vacature.

Nieuws

menu