Op Vlieland stonden tientallen tenten blank na zware regenval

FOTO KAPPERS MEDIA

De vakantie van een flink aantal gasten van camping Stortemelk op Vlieland viel in de nacht van zaterdag op zondag vrij letterlijk in het water. Het regende dermate veel dat tientallen tenten onderliepen.
Lees meer over
Vlieland

Zondagochtend vroeg belden verschillende gasten campingeigenaar Jan van der Veen. ,,Er stond 15 centimeter water, bij zo’n dertig tenten kwam het water tot in de tent.”

,,We wisten natuurlijk dat het ging flink regenen, maar dat het water zo slecht weg zou stromen hadden we niet verwacht”, blikt Van der Veen terug. ,,De afgelopen vijftien jaar hebben we hier nooit zo’n overlast gehad als nu.”

Campinggast Stef van Dijk werd wakker gemaakt door de buren. ,,Toen ik de tent uit kwam stond het hele veld voor ons blank.” De tent van Van Dijk bleef gespaard, al stond er wel een laag van 5 centimeter water onder de tent. ,,Het was net alsof we op een waterbed lagen.”

Van der Veen riep de eilander brandweer om hulp. Die wist met twee pompen zoveel mogelijk water weg te krijgen. Het personeel van de camping pompte de rest van de dag zelf nog water in een giertank.

Intussen kampten tientallen gasten met natte spullen. Mensen kregen een gratis huurtent die droog was gebleven en gratis muntjes om te kunnen wassen en drogen. Volgens Van der Veen vertrok geen van gasten vanwege de nattigheid. ,,We moeten er met elkaar maar het beste van maken.”

‘Kijken vanuit klapstoeltje’

De kampeerders reageerden over het algemeen begripvol op het voorval. ,,Het is heel vervelend, maar de meeste mensen snappen wel dat wij hier niets aan kunnen doen”, aldus Van der Veen. ,,Sommige gasten namen een klapstoeltje en gingen voor hun tent zitten kijken naar alle bedrijvigheid.

Ook campinggast Stef van Dijk liet het allemaal over zich heen komen. ,,Het was een flinke chaos, maar als de brandweer ineens langs je tent rijdt is dat ook wel weer een mooi avontuur.”

Nieuws

Meest gelezen