Nel 'Opoe' Cupido (93) is een van de oudste Vlielanders: 'Toerisme was een zegen voor het eiland, maar Vliebiza? Hou op, dat doet pijn'

Nel Cupido (93) is een van de oudste Vlielanders. De kloeke oud-pensionhoudster zag haar eiland veranderen in een rijk toeristenoord. Opoe Nel, beroemd om haar prutjeprutje, wekt Tientooners en Aalemantsjes tot leven, traint wekelijks met een ex-militair, zwaait haar vriendelijkheid als een zendeling het Wad over en dicht als O. Poenel over de schoonheid van het kleine.

Opoe Nel is een begrip op Vlieland. De 93-jarige Nel Cupido runde jarenlang een pension op het eiland. De kranige eilander verhaalt over het veranderende decor van Vlie, een wilde bevallingsrit door de duinen, de mystieke kracht van bomen, heksen en kabouters en vreemde consumptiedrift.

Opoe Nel is een begrip op Vlieland. De 93-jarige Nel Cupido runde jarenlang een pension op het eiland. De kranige eilander verhaalt over het veranderende decor van Vlie, een wilde bevallingsrit door de duinen, de mystieke kracht van bomen, heksen en kabouters en vreemde consumptiedrift. Foto: Dirk Bruin

Lees meer over
Vlieland

De ochtendboot buldert zijn TOOOOEEEEET over het winderige Wad, legt aan en spuwt op een doordeweekse dag een golf gasten Vlieland op. Het is fris, maar zonovergoten en de lonkende lente lokt de terrassen aan de veerdam vol met uitwaaiers, bijkomers en genieters. De nieuwe stroom toeristen in dikke gewatteerde winterjassen rolt even later met ratelende koffers de Dorpsstraat in.

Vlielander kabouters