Noodoefening tijdens raadsvergadering zorgt voor gefronste wenkbrauwen op Vlieland

Foto: ANP

Een burgemeester die meedoet aan een noodoefening midden in een raadsvergadering? Het zorgde maandagavond voor gefronste wenkbrauwen op Vlieland.
Lees meer over
Vlieland

Stel, een automobilist ramt de Rabobank op Vlieland. Wat dan? Voor dit scenario rukten maandagavond de nodige nooddiensten uit.

,,Er vindt een grote oefening plaats en ik mag meedoen’’, zei burgemeester Michiel Schrier daarover. Maar niet nadat hij zelf onaangekondigd de raadszaal had verlaten om ,,updates te krijgen over de situatie’’.

Reden voor ergernis bij onder meer raadslid Henk Veerdig van Lijst Fier. ,,Het is buitengewoon vreemd om als voorzitter weg te lopen zonder dat iemand weet wat er aan de hand is.”

Inspreker was op dat moment een eilander die zich zorgen maakte over de toegenomen toeristendrukte ‘s zomers op het eiland. ,,Overal om je heen hoor je mensen verzuchten: blij dat het weer oktober is.”

Burgemeester Schrier bood nadien zijn excuses aan. ,,Maar het is belangrijk dat we dit doen. Als er echt iets gebeurt, moeten we dat het hoofd kunnen bieden.”

Nieuws

Meest gelezen