Nieuwe Vliehors Expres met kenteken en treinzitjes. 'In de lengte zitten is niet meer toegestaan'

De Vliehors Expres gebruikt als alles volgens plan verloopt vanaf half juni twee nieuwe wagens. De ruim 30 jaar oude toeristische attractie moest vanwege aangescherpte wetgeving worden aangepast.

De Vliehors Expres wordt in de loop van juni vervangen. Chauffeur Aant van der Veen poseert op de foto uit 2014 bij het voertuig, sinds ruim twee jaar is hij met zijn vrouw eigenaar van de rondritdienst.

De Vliehors Expres wordt in de loop van juni vervangen. Chauffeur Aant van der Veen poseert op de foto uit 2014 bij het voertuig, sinds ruim twee jaar is hij met zijn vrouw eigenaar van de rondritdienst. FOTO DIRK BRUIN

Lees meer over
Vlieland

,,Een hele investering, ook nog in coronatijd”, zegt Maaike van der Veen, die de Vliehors Expres sinds ruim twee jaar met haar man Aant exploiteert. ,,Maar uiteindelijk wordt het er allemaal beter op. We zijn erachter gekomen dat de vervanging van de wagens heel veel voordelen oplevert. Zo reduceren we de CO2-uitstoot met 80 procent en dragen we straks ook bij aan de schoonste lucht van Nederland, hier op Vlieland.”