Nederlandse en buitenlandse jachtvliegtuigen oefenen met bommen op Vliehors Range

De Vliehors Range op Vlieland.

De Vliehors Range op Vlieland. FOTO VLIEGBASIS LEEUWARDEN

Nederlandse en buitenlandse jachtvliegtuigen trainen eind september en begin oktober in het afwerpen van bommen met explosieve lading op NAVO oefenlocatie de Vliehors Range op Vlieland. Er worden bommen van het type MK82 (500 ponders) afgeworpen.
Lees meer over
Vlieland

Dat gebeurt in de periode van maandag 24 september tot en met woensdag 7 oktober. De vluchten vinden verdeeld over de weken en op enkele dagen in de ochtend en middag plaats.

In week 39 wordt er alleen op 24 en 25 september getraind. In week 40 op 28,29 en 30 september en in week 41 vinden de oefeningen plaats op 5,6 en 7 oktober.

De Vliehors Range bevindt zich op het meest westelijke deel van Vlieland en bestrijkt een gebied van ongeveer 17 vierkante kilometer. Op het terrein zijn verschillende doelen opgesteld voor vliegtuigen: bomdoelen, schietdoelen en raketdoelen. Tijdens oefeningen is de Vliehors Range op Vlieland voor publiek gesloten. De grens van het oefenterrein is gemarkeerd met waarschuwingsborden en tijdens oefeningen voorzien van rode vlaggen.