Hermus proeft de Wadden: wat maak je van een pak melk en een bos kraailook op Vlieland?

In de videoserie Hermus proeft de Wadden neemt culinair journalist Jacques Hermus een kijkje in de keuken van producenten van streekproducten in het Waddengenbied.
Lees meer over
Vlieland

In deze eerste aflevering van Hermus proeft de Wadden stapt culinair journalist Jacques Hermus op de boot naar Vlieland.

Gewapend met een pak melk in de ene hand en een bos wild geplukte kraailook in de andere meldt hij zich bij de ‘kaasbunker’ van Nils Koster, aan de voet van de roemruchte vuurtoren. Met Koster maakt Hermus in een handomdraai zijn eigen verse ‘kraailook’-kaas.

Verder raast hij met een elektrische tuktuk over het eiland en vertelt zijn chauffeur over Vlielanders, geiten en schapen. En gaan ze op weg naar de volgende aflevering, waarbij ze de kazen van Nils gaan proeven met Vlielander bier.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Vlieland
Hermus Proeft De Wadden
Waddengebied
Video
Eten & drinken