Eetbare lepels en shampoo zonder water: Geen festival, toch tests van Innofest op Vlieland

Shampoo zonder water van Twenty.

Door het coronavirus kunnen de start-ups van Innofest dit jaar hun product niet testen op het Vlielander festival Into the Great Wide Open. Daarom wijken ze uit naar camping Stortemelk.
Lees meer over
Vlieland

Gasten van de camping kunnen het laatste weekend van augustus shampoo zonder water, een statiegeldsysteem voor verpakkingen en een kooktoestel voor ouderen met een beperking uitproberen.

De shampoo is een product van start-up Twenty die daar eerder dit jaar een ontwerpwedstrijd van de HEMA mee won. Reguliere shampoo bestaat voor tachtig procent uit water. Door dat water niet al bij de productie maar pas bij het gebruik toe te voegen, is het mogelijk om te besparen op onder meer transport. Twenty wil van de campinggasten weten hoe ze de shampoo, in de vorm van een capsule, aan vinden voelen en wat die doet met hun haar.

Restaurant De Bolder test van 24 tot en met 30 augustus de herbruikbare verpakkingen van start-up Yoyo bij een aantal van hun afhaalmaaltijden. Het is de bedoeling dat klanten na gebruik de verpakking weer terugbrengen. Of dat in de praktijk ook echt zo is moet de test uitwijzen want het systeem is nog niet eerder uitgeprobeerd.

Het kooktoestel van Cook3r geeft de gebruiker aanwijzingen bij het bereiden van het eten zoals in welke volgorde de pannen op het vuur moeten. Met die aanwijzingen moeten ouderen die dementeren langer thuis hun eigen eten kunnen blijven maken. Campinggasten kunnen het toestel onder begeleiding uitproberen.

Bij een ijssalon op Vlieland test Cupbite eetbare lepels van koek. De start-up testte eerder met een soortgelijk product op Eurosonic Noorderslag in Groningen. Toen ging het om eetbare koffiekopjes. Door het bestek eetbaar te maken, wordt er minder afval geproduceerd. Op Vlieland willen de ondernemers meer te weten komen over smaak en gebruik van de lepels.

Nieuws

menu