Camping Stortemelk wacht opknapbeurt

Archieffoto van Camping Stortemelk Foto: PAUL JANSSEN

Camping Stortemelk op Vlieland wacht een fikse en hoogst noodzakelijke opknapbeurt. Een eerste toets bij de adviescommissie Hûs en Hiem werd glansrijk doorstaan.
Lees meer over
Vlieland

Ze zijn oud, versleten en al lang afgeschreven. De gebouwen op camping Stortemelk maken een armetierige indruk. Voor bezoekers en personeel kan met de herontwikkeling van het centrale campinggedeelte niet vlot genoeg worden begonnen.

Zo dateert de winkel uit de jaren zestig en is het dertig jaar oude personeelsgebouw te klein en niet langer functioneel. Eigenaar Jan van der Veen stelde voor Hûs en Hiem dat een deel van de medewerkers voortaan ook graag liever in een goede kamer met modern sanitair verblijft.

In de plannen verrijzen een nieuwe winkel, een groter en personeelsgebouw en nieuw dienstgebouw. Ook komen er vier studio’s voor werknemers, die buiten het zomerseizoen verhuurd kunnen worden voor mensen die tijdelijke huisvesting zoeken. Op termijn wordt ook De Bolder vernieuwd.

Naast de verbouw moet het hart van de camping meer een verblijfsgebied worden, waar niet alle verkeersstromen niet door elkaar lopen. De architecten gebruiken bij de uitvoering veel natuurlijke materialen. Alle gebouwen hebben hun eigen karakter, maar zijn wel met elkaar verbonden door gebruik te maken van dezelfde materialen.

De leden van Hûs en Hiem waarderen de integraliteit van het plan. De commissie beveelt aan dat nader wordt gekeken naar de verhardingen en eventuele aanplant van bomen. Ook kan bij de appartementen iets meer ‘Vlielander ongedwongenheid’ worden toegepast, oppert zij.

Nieuws

menu