Bouw zorgbuurt 'Boswijk' op Vlieland start in mei

Een impressie van de 'Boswijk'. FOTO KWADRANTGROEP

De overeenkomst voor de compleet nieuwe zorgbuurt ‘Boswijk’ op Vlieland is vrijdag ondertekend door wethouder Elsje de Ruijter (GroenWit) en Bouwgroep Dijkstra Draisma.
Lees meer over
Vlieland

Daarmee staan ook de laatste seinen op groen voor de bouw, waar al jarenlang over wordt gesproken en in oktober afgelopen jaar door de gemeenteraad mee werd ingestemd. Het bouwproject begint in mei met de realisatie van een zorgvilla. In december volgt de sloop van het huidige zorgcentrum waarna in mei 2021 wordt begonnen met de bouw van 36 woningen en een welzijnscentrum. Het hele project moet halverwege 2022 klaar zijn.

Ouderen, die zorg nodig hebben, kunnen door deze nieuwbouw op het eiland blijven wonen. ‘Boswijk’ biedt verpleeghuiszorg, eerstelijnsverblijf, thuiszorg en dagbesteding.

Er wordt gebouwd in de vorm van een normale woonwijk in plaats van een zorggebouw met aanleunwoningen. De ‘Boswijk’ wordt zo een onderdeel van het dorp. In totaal komen er 43 wooneenheden voor de Vlielanders die nu of in de toekomst zorg nodig hebben.

Lees ook | Vlieland ziet geloof beloond met Boswijk

Nieuws

Meest gelezen