Blijvende herinneringen aan Liesbeth List op Vlieland

De onthulling van een kunstwerk op Vlieland ter nagedachtenis van haar moeder Liesbeth List, met vlnr Klaas Houter, Erik Houter, Commissaris van de Koning Arno Brok, burgemeester Michiel Schrier, Elisah Baijens en Karel Zijlstra. FOTO ANKE BRUIN

‘Ik heb je lief, zo lief’ staat op een kunstwerk dat vrijdag ter nagedachtenis aan zangeres Liesbeth List is onthuld op Vlieland. Haar pleegvader was vuurtorenwachter op het Waddeneiland.
Lees meer over
Vlieland

Het werk van Karel Zijlstra is bovenaan het pad op het duin met de vuurtoren. Het voetpad van het dorp naar het lichtbaken is door commissaris van de Koning Arno Brok omgedoopt tot Liesbeth Listpad. Dat gebeurde in het bijzijn van Elisah Baijens (de dochter van Liesbeth List) en haar man en dochter.

Het pad zou een jaar geleden al worden vernoemd naar de in 2020 overleden zangeres, maar dat ging niet door vanwege corona. Erik Houter onthulde het kunstwerk. De ondernemer is zoon van de begin dit jaar overleden Jan ‘van Vlieland’ Houter, die als eerste het verzoek indiende om het Torenpad te vernoemen naar Liesbeth List. De zangeres werd geboren in voormalig Nederlands-Indië, maar bracht haar jeugd op Vlieland door.

Voor de onthulling op 17 juni is gekozen omdat op die dag in 1973 Liesbeth Driessen haar achternaam officieel veranderde in List, de achternaam van haar pleegvader.

Nieuws

menu