Behoud ouderenzorg op Vlieland door realisatie plan 'Boswijk'

Een sfeerimpressie van de 'Boswijk'. FOTO KWADRANTGROEP

Gemeente Vlieland en KwadrantGroep realiseren in 2020 gezamenlijk de woonbuurt ‘Boswijk’ en behouden daarmee de ouderenzorg op Vlieland.
Lees meer over
Vlieland

Het plan vervangt het verouderde woonzorgcentrum Uiterton. De gemeenteraad stemde maandagavond unaniem in met het plan. KwadrantGroep had al eerder positief ingestemd.

Ouderen, die zorg nodig hebben, kunnen door dit besluit op het eiland blijven wonen. ‘Boswijk’ biedt verpleeghuiszorg, eerstelijnsverblijf, thuiszorg en dagbesteding.

Er wordt gebouwd in de vorm van een normale woonwijk in plaats van een zorggebouw met aanleunwoningen. De ‘Boswijk’ wordt zo een onderdeel van het dorp. In totaal komen er 43 wooneenheden voor de Vlielanders die nu of in de toekomst zorg nodig hebben. In 7 daarvan wordt 24 uur per dag intensieve zorg geboden. Er komen 36 zelfstandige woningen voor mensen met een (toekomstige) zorgvraag. Daarvan zijn er 16 geschikt voor mensen met een zware zorgvraag en 20 iets grotere woningen zijn bestemd voor zelfstandig wonende senioren.

Daarnaast komt er in de Boswijk een gebouw voor welzijnsvoorzieningen zoals dagbesteding, fysiotherapeut, tandarts en kapper.

Nieuws

Meest gelezen