Werk aan kruispunt bij E10 in Tytsjerk begonnen: monsterklus voor wegenbouwer, auto's moeten flink omrijden

Het drukke kruispunt E10 bij Ryptsjerk in de N355 tussen Leeuwarden en Hurdegaryp is tot maandagochtend afgesloten voor alle verkeer. Er wordt een nieuwe asfaltlaag aangebracht. De afsluiting betekent dat automobilisten flink moeten omrijden.

Donderdagavond om klokslag 18.00 uur gingen de hekken dicht en reden de eerste werkvoertuigen de verlaten kruising op. Wegenbouwer Schagen Infra zet voor de klus groot materieel en 70 man personeel in. Er wordt dag en nacht doorgewerkt.

,,We willen de weggebruiker zo veel als mogelijk ontzien,” zegt uitvoerder Kevin Beuving. De werkzaamheden worden bovendien in een (lang) weekend uitgevoerd, omdat er dan veel minder woon-werkverkeer op de weg is. ,,Maar een beetje pijn is helaas niet te voorkomen.”

Voor Wereldrestaurant E10 valt de afsluiting op een ongelukkig moment. De bekende horecazaak gaat na een maandenlange lockdown zaterdag voor het eest weer open. Bedrijfsleidster Vi-in Hu is vooralsnog niet bang dat er reserveringen om worden afgezegd. ,,Via Ryptsjerk zijn we in principe goed bereikbaar, maar ik hoop natuurlijk wel dat ze ons kunnen vinden.”

Daarover hoeft Hu zich geen zorgen te maken. In de driehoek Opeinde-Dokkum-Leeuwarden alleen al staan liefst 400 omleidingsborden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Tytsjerksteradiel
Video