Vrouw (46) uit Gytsjerk had negen glazen wijn op bij botsing op Tegeltjesbrug

FOTO ANTON KAPPERS

Een 46-jarige inwoonster van Gytsjerk die begin november vorig jaar betrokken was bij een verkeersongeval op de Tegeltjesbrug bij Gytsjerk, is woensdag door de politierechter veroordeeld tot 1000 euro boete en negen maanden rijontzegging.
Lees meer over
Tytsjerksteradiel

De vrouw was de brug al bijna gepasseerd, toen ze een tegenligger raakte. De auto van de vrouw belandde op de zijkant in de berm. Bij de politie had ze verklaard dat ze negen glazen wijn op had en dat ze oxazepam had gebruikt. Het meest kwalijke vond de officier van justitie dat het tienjarige zoontje van de vrouw op de achterbank zat. De jongen was zonder kleerscheuren uit de auto gehaald.

„Dat u doelbewust met negen glazen wijn en oxazepam op achter het stuur gaat zitten, daar schrok ik van”, aldus de officier. De vrouw zei dat ze van tevoren niet wist dat ze die dag nog moest rijden. De medicijnen nam ze voor oorsuizen. Als het piepgeluid in haar oor te erg werd, nam ze ook wel eens wat alcohol. De alcoholtest kwam uit op 905 ug/l, dat is meer dan vier keer te veel.

Sinds het ongeval heeft de Gytsjerkse naar eigen zeggen niet meer gedronken. Haar rijbewijs ligt al bijna een jaar bij het CBR. Als ze kan aantonen dat ze geschikt is om aan het verkeer deel te nemen, krijgt ze het rijbewijs in februari terug. De rechter veroordeelde haar voor rijden onder invloed en niet voor gevaarlijk rijden. Daar was de vrouw wel voor gedagvaard, maar de rechter zag te weinig bewijs.

Nieuws

menu