Vrouw (75) uit Gytsjerk verspreidt praatjes over buurman: voorwaardelijke boete en smartengeld

De rechtbank in Leeuwarden FOTO LC

Een 75-jarige inwoonster van Gytsjerk mag niet meer in het openbaar zeggen dat haar buurman drugs gebruikt en seks heeft met zijn hond. Doet de vrouw dat wel, dan moet ze een boete van 750 euro betalen. Ze moest maandag voor de politierechter verschijnen.
Lees meer over
Tytsjerksteradiel

De buurman had aangifte gedaan van smaad: de verdachte had aan een kennis verteld dat de buurman seks zou hebben met zijn hondjes. Ook zou hij cocaïne gebruiken en vermoedde zij dat hij een drugslab of hennepkwekerij in zijn woning had. Dat laatste baseerde de vrouw op klusgeluiden die ze had gehoord, nadat de buurman isolatiemateriaal en spaanplaten in huis had gehaald.

Dat de man seks had met zijn hondjes had ze ook opgemaakt uit geluiden die uit de naastgelegen woning kwamen. Ze had de Dierenpolitie ingelicht en gezegd dat ze zich zorgen maakte om het hondje. Als ze het daarbij had gelaten, dan was er waarschijnlijk nooit een rechtszaak van gekomen. Door haar vermoedens te delen met anderen had ze de buurman in diskrediet gebracht, stelde rechter Tom Wolters.

De rechter noemde het „zorgelijk” dat de vrouw zich niet heeft kunnen beheersen en maar door was gegaan met het belasteren van de buurman, ook nadat ze een zogeheten ‘stopgesprek’ met de politie had gehad. De vrouw moet 250 euro smartengeld aan de buurman betalen. Die had aangegeven dat hij veel last had van de praatjes van de verdachte, verschillende dorpsbewoners zouden hem met de nek aankijken.

Nieuws

menu