Onderwijsbond stapt naar de rechter om schorsing van docent Tjalling Koopmans College ongedaan te maken

Tjalling Koopmanscollege in Hurdegaryp. FOTO: MARCEL VAN KAMMEN

Onderwijsbond Aob stapt naar de rechter om de schorsing van docent Bert Mul door het Tjalling Koopmans College ongedaan te maken. De vakbond eist dat de docent per direct weer aan het werk kan op de school in Hurdegaryp.
Lees meer over
Tytsjerksteradiel

Mul werd dit weekeinde geschorst na een interview op Omrop Fryslân. ,,Maar het bestuur baseert de schorsing op een uitspraak die de docent helemaal niet heeft gedaan’’, zegt rayonbestuurder Marja de Bree van de Algemene Onderwijsbond. Het gaat om de uitlating dat de school ‘een dictatoriale malafide organisatie’ is ‘en de leerlingen zijn de gijzelaars’.

De school valt onder de stichting Scholen voor Persoonlijk Onderwijs, die in het land acht scholen heeft die claimen persoonlijk onderwijs te geven in kleine klassen, waarbij het huiswerk op school wordt gemaakt en waarbij de leerlingen veel aandacht krijgen. In Hurdegaryp is sprake van een enorm verloop onder de leerkrachten. Dit jaar zouden 22 van de 41 docenten zijn vertrokken.

De Bree zegt ook van andere scholen geluiden te krijgen over misstanden. Leerlingen mengden zich deze week in de discussie. Zij vinden dat het bestuur moet veranderen en als dat niet gebeurt, dan de school maar te sluiten. Het geding dient woensdagmiddag voor de rechtbank in Leeuwarden, het gaat om een online zitting.

Nieuws

menu