Tytsjerksteradiel reikt ‘Oanmoedigingspriis jong talint’ uit aan cultuurlab Het Achterland

Wethouder Tytsy Willemsma met kunstfotograaf Johannes Bosgra en vier jongeren van cultuurlab Het Achterland (Teun, Jesper, Hilda en Esther). FOTO BINNE-LOUW KATSMA

Cultuurlab Het Achterland uit Burgum heeft zaterdag de ‘Oanmoedigingspriis jong talint Tytsjerksteradiel’ gewonnen. Het was de eerste keer dat deze prijs uitgereikt werd. Cultuurwethouder Tytsy Willemsma overhandigde Dirk Bruinsma, bestuurslid van Het Achterland, een cheque ter waarde van 500 euro.
Lees meer over
Tytsjerksteradiel

Ook vond zaterdag de bekendmaking van de ‘Kultuerpriis Tytsjerksteradiel 2020’ plaats. Deze was voor kunstfotograaf Johannes Bosgra uit Hurdegaryp. Bosgra ontving een cheque van 1.000 euro.

De jury bestond uit Marian Hulshof (beeldend kunstenaar), Paula Voorthuijsen (secretaris Stichting Karakteristyk Tytsjerksteradiel) en Henk Kloosterman (voorzitter van het Observeum in Burgum).

De cultuurprijzen zijn voor diegenen die prestaties of verdiensten op cultureel terrein hebben geleverd. De prijzen worden eens per twee jaar uitgereikt en beschikbaar gesteld door de gemeente Tytsjerksteradiel.

Lees ook | Aanmoedigingsprijs voor cultureel talentvolle jongeren Tytsjerksteradiel

Nieuws

menu