Tytsjerksteradiel compenseert sportverenigingen die door corona minder inkomsten hebben gehad

Tytsjerksteradiel compenseert sportverenigingen. ANP

Sportverenigingen in Tytsjerksteradiel die door corona minder inkomsten hebben gehad of meer hebben uitgegeven vanwege coronamaatregelen, kunnen hiervoor compensatie krijgen van de gemeente. In totaal is 14.000 euro subsidie beschikbaar.
Lees meer over
Tytsjerksteradiel

Het geld is afkomstig van het rijk en bedoeld om vrijwilligersorganisaties te compenseren voor gemiste inkomsten of extra kosten vanwege de coronamaatregelen, zoals voor desinfecterende middelen of kuchschermen.

Het college heeft specifiek gekozen om alleen sportverenigingen te steunen. „Sportverenigingen hebben een verbindende functie in onze mienskip . Ook nu zetten zij zich in om hun sportactiviteiten zo goed als het kan voort te zetten”, stelt wethouder Gelbrig Hoekstra. „Daarom verdienen zij alle steun en hebben wij dit besluit genomen.”

Sportverenigingen tot 100 leden kunnen maximaal 250 euro aanvragen, sportverenigingen met meer dan 100 leden kunnen maximaal 500 euro aanvragen. De subsidie kan worden aangevraagd tot en met 15 april 2021. Wanneer er meer dan 14.000 euro aan subsidie wordt aangevraagd, dan zal het geld verdeeld worden over de verenigingen.

Nieuws

menu