Raadslid Nynke Koopmans van Tytsjerksteradiel sluit zich aan bij Wybren van Haga en laat Forum voor Democratie achter zich

Nynke Koopmans met Wybren van Haga. FOTO BELANG VAN NEDERLAND

Melkveehoudster Nynke Koopmans uit Lytse Geast bij Tytsjerk sluit zich aan bij Belang van Nederland, de partij van Wybren van Haga.
Lees meer over
Tytsjerksteradiel

Koopmans is onafhankelijk raadslid van de gemeente Tytsjerksteradiel, namens de door haar opgerichte Partij voor de Boeren. Eerder was ze statenlid en gemeenteraadslid voor de VVD. Toen de partij zich achter het nieuwe stikstofbeleid schaarde, zegde ze haar lidmaatschap op.

Koopmans is betrokken geweest bij diverse boerenacties en geeft aan zich zorgen te maken over de koers van Nederland. Volgens haar komt Belang van Nederland op voor ,,hardwerkende ondernemers en dus ook voor boeren’’.

Van Haga is blij met Koopmans als nieuwste aanwinst. ,,Goede mensen, zoals Nynke, daarvan presenteren we er de komende tijd veel. En dat is nodig, want we willen in maart in zoveel mogelijk gemeenten meedoen, ook in Friesland.’’

Opvallend gegeven is dat Koopmans kort geleden nog annex was met Forum voor Democratie. Zij stond op plek 22 bij de Tweede Kamerverkiezingen, maar is nu dus niet meer actief voor de partij van Thierry Baudet.

Nieuws

menu