Raad Tytsjerksteradiel wil opheldering over samenwerking met voetbalclub en nieuwbouw sporthal in Burgum

Een impressie van de nieuwe Westermar in Burgum. Afbeelding Alynia Architecten

Vier partijen uit de gemeenteraad van de gemeente Tytsjerksteradiel willen het college van b. en w. ter verantwoording roepen over zaken, afspraken en geldstromen rond de nieuwbouw van de nieuwe sporthal Nije Westermar en de azc-school in Burgum. Ze hebben daartoe een spoeddebat aangevraagd.
Lees meer over
Tytsjerksteradiel

Het gaat om de fracties van GroenLinks, PvdA, VVD en de Partij voor de Boeren. Het heeft spoed, omdat de partijen vinden dat de verantwoording van het college nodig is, voordat het debat over de openingstijden en de schenktijden in kantines van sporthallen in de gemeente gevoerd wordt.

De APV en de drank- en horecaverordening moeten aangepast worden, zodat het sportcafé in de Nije Westermar in Burgum langer open kan blijven. Dit is de aanleiding voor de aanvraag voor het spoeddebat, zo melden de partijen. Ze willen het hebben over de rol van het college in de ontwikkelovereenkomst tussen de gemeente en FC Burgum en de aankoop van de kantine van VV Burgum, waar een azc-school gerealiseerd moet worden.

Nieuws

menu