Moordverdachte (28) Mûnein gaat voor psychologisch onderzoek naar het Pieter Baan Centrum

FOTO ANTON KAPPERS

De 28-jarige man die ervan wordt verdacht dat hij op 6 juni vorig jaar in een woning aan de Mounewei in Mûnein een 44-jarige man uit Almere heeft doodgestoken en een 38-jarige inwoner van Mûnein ernstig heeft verwond, gaat naar het Pieter Baan Centrum (PBC) voor psychologisch onderzoek.

Dat maakte het Openbaar Ministerie (OM) dinsdag bekend op een pro-formazitting bij de Leeuwarder rechtbank. Omdat de verdachte naar het PBC gaat, zal de inhoudelijke behandeling van de zaak waarschijnlijk pas eind dit jaar of begin 2022 plaatsvinden. Op 16 maart is er op verzoek van advocaat Rob Jan Pardijs een reconstructie geweest in de woning waar de dodelijke steekpartij zich afspeelde.

De verdachte heeft meegewerkt aan de reconstructie. Volgens Pardijs heeft zijn cliënt alles wat er in de woning zou zijn gebeurd laten zien en uitgebeeld. De raadsman noemde de reconstructie „de ultieme verklaring van mijn cliënt”. De advocaat zei dat de verdachte zich beroept op noodweer. Het dodelijke slachtoffer was bevriend met de man uit Mûnein, hij was die dag op bezoek.

De verdachte, hij woonde aan de overkant van de straat, was eerder op de dag op bezoek geweest en kwam later terug, gewapend met een steen en een mes. Vervolgens liep het in de woning gruwelijk uit de hand. Het dodelijke slachtoffer had 65 snij- en steekwonden, de 38-jarige man uit Mûnein liep 36 verwondingen op. Hij ontvluchtte de woning, net als zijn vriendin die uit het raam was gesprongen. De verdachte zou zijn zinnen hebben gezet op de stiefdochter van de man, maar de gevoelens waren niet wederzijds.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Tytsjerksteradiel
Rechtbank