Meerdere coronabrandhaarden Tytsjerksteradiel door feesten oud en nieuw

Vuurwerk ter illustratie. FOTO PIXABAY

Drie tot vier coronahaarden in Tytsjerksteradiel zijn te relateren aan drukbezochte feesten met oud en nieuw, aldus burgemeester Jeroen Gebben.
Lees meer over
Tytsjerksteradiel

Ronduit asociaal noemde Gebben de bezoekers van deze feesten, toen hij de gemeenteraad er donderdagavond over informeerde. ,,Der binne ek yn ús gemeente minsken dy’t gewoan maling hawwe oan de regels.’‘

Het gaat om feesten in Tytsjerk en Burgum, ,,en rjochting Noardburgum’‘, waar tot wel veertig personen bij elkaar zouden zijn geweest. Om privacyredenen wilde de burgemeester geen specifiekere omschrijving geven van de locaties.

Britse variant gaat rond

Hij meldde dat er donderdag een brief gestuurd is naar de jeugdketen in de gemeente, met het ,,freonlike, mar dringende’‘ verzoek de deuren te sluiten. Zodra de avondklok ingaat, zal hier extra op gecontroleerd worden.

Het aantal besmettingen in de regio Noordoost-Friesland is zorgelijk, vindt Gebben. Volgens hem zijn er tal van brandhaarden en bevinden die zich dus niet alleen in verzorgingshuizen. Ook de Britse variant gaat volgens hem in de streek rond.

De burgemeester riep de inwoners op elkaar aan te spreken wanneer ze zien dat er een loopje wordt genomen met de coronamaatregelen. Hij onderstreepte het belang van het volgen van de regels. ,,Je dogge it net allinnich foar josels, jo dogge it ek foar in oar.’‘

Nieuws

menu