Medewerker test positief: afdeling Toutenburg in quarantaine

FOTO ARCHIEF

Bewoners en medewerkers van een afdeling van woonzorgcentrum Toutenburg in Noardburgum blijven de komende tien dagen in quarantaine. Een medewerker testte positief op het coronavirus.
Lees meer over
Tytsjerksteradiel

De medewerker is donderdagochtend op de eigen testlocatie van Noorderbreedte getest nadat plotseling klachten opkwamen en kreeg ‘s avonds de uitslag. Toen die positief bleek, is direct het coronaprotocol in werking gesteld, wat betekent dat de hele afdeling tien dagen in quarantaine moet.

Omdat de medewerker niet met klachten heeft gewerkt lijkt de kans klein dat er sprake is van een verdere besmetting, meldt Noorderbreedte. Wel worden alle tien bewoners en drie medewerkers, ook bij wie de medewerker op afstand is gebleven, de komende tijd nauw in de gaten gehouden.

Drie bewoners worden getest omdat zij nauw contact hadden met de besmette medewerker. De rest zal getest worden als ze klachten krijgen.

De bron van de besmetting is inmiddels door de GGD achterhaald. Die blijkt buiten het woonzorgcentrum te liggen. Het contactonderzoek vindt dan ook verder buiten Noorderbreedte plaats.

Nieuws

menu