Mannen staan voor deur politiebureau Burgum om diefstal buitenboordmotor te bekennen (die ze al terug hadden gebracht en waarvoor ze sorry hebben gezegd)

FOTO LC/ ARODI BUITENWERF

Een 34-jarige Leeuwarder en een 49-jarige inwoner van de gemeente Tytsjerksteradiel stonden dinsdagochtend voor de deur van het politiebureau in Burgum om zichzelf aan te geven. Er waren namelijk camerabeelden online geplaatst waarop te zien is dat ze iets stelen.
Lees meer over
Tytsjerksteradiel

Bij een zeilschool in Burgum werd zondag 15 mei onder andere een buitenboordmotor gestolen. De eigenaar van de zeilschool plaatste camerabeelden, waarop de verdachten duidelijk te zien waren, op Facebook. De verdachten zagen de beelden ook, brachten de gestolen spullen terug en stuurden de eigenaar een excuusbericht.

Het bericht had ondertussen ook de politie bereikt, met namen van de verdachten. De politie bracht hen een bezoekje, maar trof de mannen niet aan. De mannen kwamen vervolgens zelf naar het politiebureau. Daar bekenden ze de diefstal. Ze moeten zich later bij de rechter verantwoorden.

Nieuws

menu