Man (52) uit Burgum bedreigt buurman en schiet met luchtdrukpistool

De rechtbank in Leeuwarden

De rechtbank in Leeuwarden FOTO LC

Een 52-jarige man uit Burgum die vorig jaar een buurman bedreigde en met een luchtdrukpistool heeft geschoten, is maandag door de politierechter veroordeeld tot een boete van 500 euro.
Lees meer over
Tytsjerksteradiel

Op 15 juli had de Burgumer een buurman bedreigd waar hij al langere tijd mee in onmin leeft. De buurman had de verdachte horen schreeuwen en daarvan een geluidsopname gemaakt, die hij aan de politie liet horen. De verdachte had geroepen dat hij de buurman dood zou slaan, als hij hem in zijn handen zou krijgen.

Een paar dagen later zag de buurman de verdachte op de balustrade staan van het appartementencomplex waar hij woont. De man zou tot drie keer toe met een luchtdrukpistool in de grond hebben geschoten. Deze keer had de buurman een foto gemaakt, die hij naar de politie stuurde.

De man ontkende alles. Volgens hem loog zijn buurman en ook de politie was in zijn ogen niet te vertrouwen. In augustus moest hij ook al voor de rechter verschijnen, ook wegens het bedreigen van dezelfde buurman. Toen kreeg hij een werkstraf.