Karwei afvoeren 250 ton zware transformator bij Tytsjerk begonnen

Aan de Rustenburgerweg in het buitengebied van Tytsjerk zijn de voorbereidingen voor het ontmantelen van de gevallen transformator begonnen. Op de achtergrond is de Froskepôlemolen te zien.

Aan de Rustenburgerweg in het buitengebied van Tytsjerk zijn de voorbereidingen voor het ontmantelen van de gevallen transformator begonnen. Op de achtergrond is de Froskepôlemolen te zien. Foto: Marcel van Kammen

De werkzaamheden voor het afvoeren van een 250 ton zware transformator langs de Rustenburgerweg in Tytsjerk zijn maandag begonnen.
Lees meer over
Tytsjerksteradiel

De aanleg van een werkterrein en een tijdelijke weg vormt het begin van een operatie die vier tot vijf weken in beslag neemt. Ook komt er een tent over het gevaarte heen te staan, die tijdens het werk beschutting moet bieden tegen de weersomstandigheden. Interbaro Recycling uit Doetinchem haalt de transformator uit elkaar en hij wordt in stukken afgevoerd.

De transformator viel op 7 september van een zelfrijdende trailer toen de grond onder het gewicht van het transport wegzakte. Hij was onderweg naar hoogspanningsstation Louwsmeer van netbeheerder Tennet in het buitengebied van Tytsjerk.