Berner Sennen Ben ingeslapen op twaalfde verjaardag, vermissing van de viervoeter hield in januari veel mensen bezig

Berner Sennen Ben.

Berner Sennen Ben. Foto: Martine Nauta

Hond Ben uit Gytsjerk is niet meer. Zijn lot hield in januari nog veel mensen bezig: de viervoeter raakte vermist en er werd een grote zoektocht op touw gezet om de Berner Sennen terug te vinden.
Lees meer over
Tytsjerksteradiel

Ben verdween op 5 januari. Baasje Martine Nauta dacht dat de hond mogelijk was geschrokken van vuurwerk. Daarna was hij in geen velden of wegen meer te bekennen. Er werd met tientallen mensen gezocht naar Ben, maar de zoektocht leverde in eerste instantie weinig op. Later werd hij gespot in de omgeving van Mûnein.

De zoektocht naar Ben leverde een opmerkelijk spoor op: een watervlek op de weg in de vorm van het dier. Een speurhond bevestigde toen, door zijn poot omhoog te doen, dat de gezochte Berner Sennen inderdaad op de Kaetsjemuoiwei in Mûnein had gelegen.

Ruim twee weken later kwam er goed nieuws: Ben werd door een boer gevonden in een weiland bij Mûnein en kon worden herenigd met zijn opgeluchte baasjes. Donderdag maakte Nauta bekend dat Ben een spuitje heeft gekregen op zijn twaalfde verjaardag.

De afgelopen tijd kreeg de hond overal op zijn lijf bultjes en hij werd kortademig. Nauta laat weten ‘onwijs’ van Ben genoten te hebben: ,,Wat een top hond, wat een lieve vriend.”