Grote loods en woonhuis verloren gegaan bij grote brand bij Van der Wal Hout in Noardburgum

Bij Van der Wal Hout in Noardburgum is donderdagmiddag een zeer grote brand uitgebroken. Een loods van 100 bij 40 meter en het naastgelegen woonhuis zijn verloren gegaan. Er waren geen personen meer in het pand aanwezig.
Lees meer over
Tytsjerksteradiel

De brandweer is met veel voertuigen ter plaatse. De Woudweg, nabij Quatrebras, is door de politie afgesloten. De donkere rookpluimen waren in de wijde omgeving te zien.

De brand zou zijn ontstaan in een winkelpand. Op het dak van de loods lagen ongeveer 600 zonnepanelen. Burgemeester Jeroen Gebben geeft aan flink te zijn geschrokken van de brand .

In de omgeving is een NL Alert verspreid. Omwonenden wordt geadviseerd ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te schakelen.

Bij de brand zijn geen slachtoffers gevallen. Volgens Gebben is dat mede te danken aan het kordate optreden van eigenaresse Akkelien van der Wal. Medewerkers waren bezig met het blussen van de brand, toen zij riep dat ze naar buiten moesten omdat het veel te gevaarlijk was. ,,Dat is goed, want it hie ek hiel oars ôfrinne kind.’’

Nieuws

Meest gelezen