Twaalf bewoners Berchhiem in Burgum overleden door corona

FOTO PRONEWS

37 bewoners en ongeveer 35 medewerkers van de afdelingen Hillemahofje en Oranjestins in Burgum zijn positief getest op het coronavirus. Twaalf van de besmette bewoners zijn overleden.
Lees meer over
Tytsjerksteradiel

Beide afdelingen van Berchhiem zijn gesloten voor bezoek. In de nieuwbouw zijn geen besmettingen vastgesteld. Op deze afdeling is bezoek welkom, maximaal één bezoeker per week.

Op de locatie Parkhoven in Leeuwarden is de woning Akkerhof/Boomgaard gesloten voor bezoek. In deze woning zijn 8 bewoners en 10 medewerkers positief getest, één bewoner is overleden aan het coronavirus.

Preventief testen

De KwadrantGroep meldt dat bewoners die eerder negatief zijn getest, dinsdag opnieuw worden getest. De uitslag van deze testronde wordt donderdag verwacht.

Daarnaast worden alle 400 medewerkers van de locatie Berchhiem preventief getest. Via het testen wil de organisatie zicht krijgen op de verspreiding van het virus.

KwadrantGroep

Berchhiem is onderdeel van KwadrantGroep. Deze organisatie kreeg eerder ook al te maken met een forse corona-uitbraak in ‘t Suyderhuys in Surhuisterveen.

Nieuws

menu