Gloednieuwe wildcamera registreert wolf bij Alde Feanen: bekijk hier de beelden

Een wildcamera van It Fryske Gea heeft hoogstwaarschijnlijk een wolf geregistreerd in De Alde Feanen.

Een wildcamera van It Fryske Gea heeft waarschijnlijk een wolf geregistreerd. De camera hing er pas sinds afgelopen maandag en zat nog in een testfase, maar wist dus gelijk een wolf te spotten.
Lees meer over
Tytsjerksteradiel

Een wildcamera reageert op beweging met sensoren en begint de filmen zodra er een dier voor de camera langs loopt.

„Dat giet sa rap, dat je earst bot twifelje at it net gewoan in hûn is”, zegt directeur Henk de Vries van It Fryske Gea. „Om wis te wêzen hat de Zoogdiervereniging de bylden woansdeijûn besjoen. Dy befestigje ús fermoeden: De wolf hat Alde Feanen oandien.”

It Fryske Gea heeft officieel een melding gedaan van de wolf bij de provincie Fryslân. Er wordt nog gezocht naar uitwerpselen om door middel van DNA-analyse vast te stellen dat het echt om een wolf gaat. Tot die tijd wordt er nog een slag om de arm genomen.

It Fryske Gea maakt zich zorgen over de veiligheid van schapen in het gebied en zoekt naar oplossingen, daarom zijn pachters met schapen op de hoogte gesteld. „Foar de feiligens fan ús skiep moatte wy in útkomst sykje. Wy tinke dêrbei oan koaien yn it lân foar de oernachting fan de skiep. Op dit stuit binne de bisten yn ‘e skiepskoai en feilich foar de wolf”, aldus De Vries.

Nieuws

menu