Ziekenhuizen kampen met een personeelstekort, maar aan de scholieren ligt het niet. Studente Brecht uit Burgum kan tot haar frustratie geen stage vinden

Ziekenhuizen kampen met een chronisch personeelstekort, maar aan de scholieren ligt het niet. ,,Wy kinne net te plak foar in staazje yn it sikehûs.”

Brecht de Groot voor de hoofdingang van ziekenhuis NijSmellinghe. ,,Ast net yn in sikehûs staazje rûn hast, kinst in baan yn it sikehûs wol fergetten, hearst oeral."

Brecht de Groot voor de hoofdingang van ziekenhuis NijSmellinghe. ,,Ast net yn in sikehûs staazje rûn hast, kinst in baan yn it sikehûs wol fergetten, hearst oeral." FOTO JILMER POSTMA

Lees meer over
Tytsjerksteradiel

Brecht de Groot (19) uit Burgum is zeer gemotiveerd voor een baan in de zorg, al zou een baan bij de politie ook niet misstaan. Het liefst zou ze verpleegkundige in het leger worden, of op de spoedeisende hulp. Maar voor het tweede jaar op rij is er voor de niveau 4-leerling van het mbo-v geen stage beschikbaar in het ziekenhuis. ,,Ik begryp der neat fan.”

Nieuws

Meest gelezen