Geen records voor hardloopster Hinke Schokker, wel mooi bedrag voor goede doel

Hardloopster Hinke Schokker aan het begin van de 24 uur op een loopband in het centrum van Eastermar. Foto: Niels Westra

Hardloopster Hinke Schokker uit Eastermar heeft haar recordpoging voor stichting Kika vrijdagavond gestaakt. De loopster gaf van tevoren al aan dat ze niet in topvorm was en dat ze met blessures kampte.
Lees meer over
Tytsjerksteradiel

Ze wilde twee wereldrecords op de loopband verbeteren. Het ene was het duurrecord over 100 kilometer (van 8 uur en 14 minuten), het andere het afstandsrecord voor de 24 uur (dat op 247 kilometer staat). Hiermee wilde Schokker geld inzamelen voor stichting KiKa, die zich inzet voor onderzoek naar kanker bij kinderen.

Schokker, die last had van haar knie, na enkele uren een stop voor een blessurebehandeling. Deze duurde langer dan de tijd die ze hier volgens de regels voor mocht gebruiken, zodat duidelijk werd dat het 100 kilometer-record niet zou lukken. Het andere record was toen nog in beeld, maar Schokker hield last van haar knie. Haar begeleidingsteam besloot daarom dat het niet gezond was om de actie voort te zetten.

Een aantal andere sporters ging wel 24 uur door. Om Schokker aan te moedigen liepen diverse hardlopers in estaffetevorm op een loopband mee en haar dorpsgenoot Albert Kieft deed op een hometrainer mee. Kieft had na 24 uur meer dan 500 kilometer op de teller.

De actie voor Kika bracht ruim 45.000 euro op.

Lees ook | Afgemat op de loopband in Eastermar: geen record voor Hinke Schokker

Nieuws

Meest gelezen