Garypster misbruikt id-bewijzen om auto's te kopen

. ANP

Een inwoner van Garyp (52) is wegens het misbruiken van id-bewijzen van anderen door de politierechter veroordeeld tot vier maanden cel, plus vier maanden voorwaardelijk.
Lees meer over
Tytsjerksteradiel

De Garypster heeft met kopieën van rijbewijzen en een identiteitskaart van andere personen auto’s aangeschaft en verzekeringspolissen afgesloten. De zaak kwam aan het rollen toen een bedrijf in Drachten lucht kreeg van verzekeringen die zouden zijn afgesloten op drie voertuigen die niet bij het wagenpark hoorden: twee paardentrailers en een Mercedesbusje.

Boetes en aanslagen voor de motorrijtuigenbelasting kwamen bij het Drachtster bedrijf terecht. De verdachte bleek een bekende te zijn van de directie, hij moet op een of andere manier een kopie hebben gemaakt van het rijbewijs van een van de directieleden. Om een tweede Mercedesbus en aan te schaffen had hij de id-kaart van zijn ex-vriendin gebruikt.

Aan twee kennissen had hij gevraagd om auto’s op hun naam te mogen zetten omdat hij een Spaans paspoort zou hebben en hij in Nederland geen auto op naam kon zetten. De slachtoffers dachten dat het om personenauto’s ging, een van hen kwam erachter dat hij een paardentrailer op zijn naam had staan. De werkelijke beweegredenen van de Garypster bleven in nevelen gehuld, de man verscheen vrijdag niet op de zitting van de politierechter.

Nieuws

menu