Docent Bert Mul wint rechtszaak tegen Tjalling Koopmans College: 'Blij, maandag weer naar school!'

Tjalling Koopmans College in Hurdegaryp.

Docent Bert Mul mag maandagochtend weer naar het Tjalling Koopmans College in Hurdegaryp. De schorsing die het schoolbestuur hem oplegde is onrechtmatig. Als Mul de toegang toch wordt geweigerd moet de school een dwangsom van duizend euro per dag betalen.
Lees meer over
Tytsjerksteradiel

Dat heeft de rechter vandaag bepaald in het kort geding dat Mul had aangespannen. De stichting Scholen voor Persoonlijk Onderwijs (SVPO), waar het Tjalling Koopmans College deel van uitmaakt, schorste de aardrijkskundedocent na een interview met Omrop Fryslân.

Zowel procedureel als inhoudelijk krijgt de SVPO ongelijk. De schorsing is op onjuiste wijze opgelegd, maar ook heeft de school niet hard kunnen maken dat Mul de uitspraak deed die werd aangevoerd als reden voor de schorsing. Daarbij werd de school ,,een malafide organisatie’’ genoemd die de leerlingen ,,als gijzelaars’’ hield. Mul zegt de uitspraak niet te hebben gedaan.

,,Ik ben heel blij’’, reageerde de docent vanmiddag. ,,Maandagochtend ga ik naar school. Ik hoop dat we het schooljaar zo netjes, zonder verdere herrie kunnen afronden. Dat is in het belang van de leerlingen. ‘’

Nieuws

Meest gelezen