Automobilist (76) uit Leeuwarden raakt zijn rijbewijs kwijt vanwege gevaarlijke inhaalactie op Rûnwei bij Garyp

Foto: ANP

Een 76-jarige automobilist is dinsdag zijn rijbewijs kwijtgeraakt door een gevaarlijke inhaalactie op de Rûnwei bij Garyp. Een politieagent op de motor was getuige van de manoeuvre en haalde de man bij Burgum van de weg.
Lees meer over
Tytsjerksteradiel

De Leeuwarder reed vanaf de Wâldwei richting Burgum en negeerde een dubbele doorgetrokken streep om in een flauwe bocht een vrachtwagen in te halen. De man had geen zicht op het tegemoetkomende verkeer en veroorzaakte door zijn inhaalactie bijna een frontale botsing met een tegenligger. De tegemoetkomende automobilist moest remmen en uitwijken om een botsing te voorkomen.

De inhaalactie vond plaats onder de ogen van een politieagent op de motor. Hij zette de achtervolging in en zette de Leeuwarder bij Burgum aan de kant. De agent heeft proces verbaal opgemaakt en heeft het rijbewijs van de man, op basis van rijgeschiktheid, ingevorderd.

156 procent

Tijdens de controle van Team Verkeer Noord-Nederland en de douane werd verkeer gecontroleerd bij Tytsjerk en Garyp. Er werd speciaal gelet op het vervoeren van lading. Zes mensen kregen een bekeuring vanwege overbelasting. De lading van één van de voertuigen was 156 procent te zwaar.

Daarnaast werd er bekeurd vanwege het ontbreken van de juiste vergunningen en rijbewijzen, lag er lading los op aanhangwagens en waren er een paar aanhangers niet juist aangekoppeld door het ontbreken van een hulpkoppeling of een losbreekreminrichting. Zeven automobilisten kregen een bekeuring vanwege het gebruik van een telefoon tijdens het rijden, vijf bestuurders reden zonder gordel en vier automobilisten werden bekeurd voor snelheidsovertredingen tussen de 30 en 35 km/u.

Nieuws

menu