Advocaat wil reconstructie van moordzaak Mûnein

De Mounewei in Mûnein na het incident. FOTO LC

Rob Jan Pardijs, advocaat van de 27-jarige man die wordt verdacht van het doodsteken van een 44-jarige inwoner van Almere en het dodelijk verwonden van een 38-jarige man uit Mûnein, overweegt om bij de rechter-commissaris (rc) een verzoek in te dienen voor een reconstructie.
Lees meer over
Tytsjerksteradiel

Dat maakte de advocaat donderdag bekend, tijdens een pro forma-zitting bij de Leeuwarder rechtbank. Zijn cliënt zou de strafbare feiten hebben gepleegd op 6 juni 2020 in een woning aan de Mounewei in Mûnein.

Pardijs stelde dat de zaak zich leent voor een reconstructie. Hij is er nog niet uit in wat voor vorm dat zou moeten gebeuren, een reconstructie of eventueel een visualisering. De verdachte zou bijvoorbeeld op de plaats delict verhoord kunnen worden, stelde Pardijs. De raadsman is van plan om noodweer te bepleiten voor zijn cliënt.

Het Openbaar Ministerie (OM) had als zittingsdatum 8 april in de planning. Die datum zal hoogstwaarschijnlijk niet gehaald worden, zeker niet als er nog een reconstructie aan zit te komen. Een psychologisch rapport zou pas twee dagen voor de zitting afgerond kunnen zijn, erg kort voor de inhoudelijke behandeling vond ook de officier van justitie. De zaak werd voor onbepaalde tijd aangehouden.

Het slachtoffer uit Almere was op de dag van de steekpartij op bezoek bij een vriend, het tweede slachtoffer. Deze man werd ook neergestoken. Hij liep 36 snij- en steekwonden op in zijn hoofd, nek, hals, rug, armen en benen. Hij kon ontsnappen, zijn vriendin was uit het raam gesprongen. Het dodelijke slachtoffer had 65 snij- en steekwonden.

Eind augustus heeft de verdachte in de gevangenis in Zwolle een andere gedetineerde met een afgeslepen pen in het hoofd gestoken. Dat incident zal als extra feit - poging doodslag - op de dagvaarding komen te staan. De verdachte werd na het steekincident overgebracht naar de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught.

Nieuws

menu