Zoektocht naar vermiste 12-jarige jongen Terschelling gestaakt

Terschelling. Foto: ANP

Hulpdiensten en vrijwilligers hebben op Terschelling de zoektocht gestaakt naar de nog vermiste 12-jarige jongen, die vorige maand na de aanvaring tussen een snelboot en watertaxi te water raakte.
Lees meer over
Terschelling

Dat laten onder meer de politie en de vrijwilligerszoekorganisatie Search & Rescue Nederland (SAR) weten.

Eerder op zondag spoelde een na de aanvaring eveneens vermiste volwassen man aan op het strand van Terschelling. Het lichaam van deze 49-jarige man uit Heerenveen kwam terecht bij het Groene Strand op het Waddeneiland.

Door het ongeval, dat op vrijdag 21 oktober vroeg in de ochtend gebeurde, overleden al een 46-jarige man uit Sexbierum en een 57-jarige man uit Leeuwarden.

De plek waar het lichaam zondag terechtkwam is vlakbij de vaargeul waar de aanvaring gebeurde, laat een woordvoerster van SAR Nederland weten. Eerder op zondag liet het team weten de zoektocht te hebben opgeschaald.

Zware dag

Zo’n twintig personen hebben namens SAR de hele dag naar het lichaam van de jongen gezocht met behulp van quads en met lopers langs de kustlijn van de oost- en westkant van het eiland. Ook werd een boot van de politie en de reddingsmaatschappij Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) ingezet.

De politie bekijkt maandag, zoals elke dag de laatste weken sinds de aanvaring, of er verder wordt gezocht. SAR Nederland zegt in overleg met de hulpdiensten te bekijken wat de organisatie verder kan doen. ”Het was een zware dag”, aldus de zegsvrouw, die ook spreekt van ”priemende regen” en harde wind die de zoektocht zondag bemoeilijkte.

Via een liveblog op de onlangs opgezette website Nationale Hulpverleningskrant, houdt SAR Nederland geïnteresseerden van de zoekactie op de hoogte.

Nieuws

menu