Zoekactie naar vermiste zwemmer voor de kust van Terschelling beëindigd. De man is niet aangetroffen

Een vliegtuig van de Kustwacht en reddingboten van de KNRM zochten donderdag op de Noordzee bij Terschelling de hele avond naar een vermiste man. De zoekactie is rond half elf beëindigd.
Lees meer over
Terschelling

De vriendin van de man deed donderdagavond melding van de vermissing, nadat de vrouw zonder de man uit het water kwam. Het zou gaan om een dertiger met een groene zwembroek.

Woordvoerder van de Kustwacht Denice Blok vertelt dat het hele gebied is afgezocht. Het invallende duister maakte de zoekactie erg lastig. Een helikopter van Defensie maakt met nachtkijkers nog een aantal zoekslagen boven het gebied.

De KNRM was met meerdere boten aan het zoeken. Ook de vliegtuig van de Kustwacht kwam in actie. Politiewagens en ambulances stonden klaar op het strand.

 

Op Marinetraffic was te zien dat de boten voornamelijk voor de kust van Midsland aan Zee aan het zoeken waren. Een woordvoerder van de Kustwacht spreekt van een vrij krachtige wind in het Wadden- en Noordzeegebied. De golfhoogte in de branding is flink: 2.5 meter.

Reddingboot Maria Hofker van de KNRM op Ameland is omgeslagen tijdens de zoekactie. Drie van de vier opvarenden raakten te water. Ze zijn uit het water gehaald door een SAR-helikopter.

Nieuws

menu