Voormalig vuurtorenwachter van de Brandaris vervolgd om versturen seksueel getinte berichten en afbeeldingen

De voormalig vuurtorenwachter van de Brandaris op Terschelling wordt vervolgd. De vrouw (41) wordt door het Openbaar Ministerie (OM) verweten dat ze maandenlang een vrouw in Friesland belaagde. Ze zou een affaire met de man van het slachtoffer hebben gehad.

De Brandaris en (op de achtergrond) de haven van Terschelling.

De Brandaris en (op de achtergrond) de haven van Terschelling. Foto: Jan Heuff

Toen deze alsnog voor zijn eigen vrouw koos, ging het mis. De verdachte wordt ervan beschuldigd haar pijlen toen op haar liefdesrivale te hebben gericht. Volgens het OM is hierbij ook de minderjarige dochter lastiggevallen.

De vrouw uit het Terschellinger Midsland wordt verweten dat ze via WhatsApp en e-mail een stroom aan seksueel getinte berichten en afbeeldingen van de weggelopen minnaar naar het slachtoffer stuurde.

Ook liet ze volgens het OM kwetsende foto’s en teksten bezorgen bij de woning van het gezin. Daarnaast zou ze gepoogd hebben om het slachtoffer haar wil op te leggen door via sociale media een grote groep vrienden en familieleden van het slachtoffer te benaderen met lasterlijke teksten.

In het najaar van 2020 is ze opgepakt en kreeg ze door de officier van justitie een contactverbod opgelegd met de partner van haar gewezen minnaar.

Dit bleek tevergeefs: korte tijd later schold de verdachte volgens het OM haar doelwit weer uit in het centrum van Leeuwarden, waarbij ze haar tevens probeerde te filmen met haar mobieltje.

De zaak zou vrijdag voor de politierechter komen, maar gaat door persoonlijke omstandigheden van Tjalling van der Goot, de advocaat van de verdachte, niet door.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Terschelling