Hoe zich op Terschelling de afgelopen twee jaren een bestuurdersdrama voltrok dat leidde tot de val van een burgemeester

De burgemeester en de wethouder. In de coulissen van het Terschellinger gemeentehuis voltrok zich de voorbije twee jaar een Shakespeariaans bestuurdersdrama.

De wethouders Jeltje Hoekstra-Sikkema (links, VVD) en Gea van Essen (rechts, Plaatselijk Belang) presenteren zich met de raadsleden van VVD en Plaatselijk Belang na het sluiten van een nieuw coalitie-akkoord. Rechts fractievoorzitter René Bultena van Plaatselijk Belang.

De wethouders Jeltje Hoekstra-Sikkema (links, VVD) en Gea van Essen (rechts, Plaatselijk Belang) presenteren zich met de raadsleden van VVD en Plaatselijk Belang na het sluiten van een nieuw coalitie-akkoord. Rechts fractievoorzitter René Bultena van Plaatselijk Belang. Eigen foto

Lees meer over
Terschelling

27 mei 2020. De gemeenteraad zoekt als nieuwe burgemeester geen solozeiler of kapitein, maar een bruggenbouwer met karakter. De burgemeester hoeft zich niet te vervelen op Terschelling. De profielschets meldt expliciet dat bij de functie inhoudelijke portefeuilles horen.