Verbouw paviljoen De Walvis op Terschelling kan bijna van start

West-Terschelling met het Groene Strand en paviljoen De Walvis. Foto: Hoge Noorden/ Jacob van Essen

Welstandscommissie Hûs en Hiem is ingenomen met de verbouwplannen voor strandpaviljoen De Walvis op Terschelling. Het bestemmingsplan hiervoor is al gereed.
Lees meer over
Terschelling

Het is een pleisterplek voor veel bezoekers van Terschelling: strandpaviljoen De Walvis. De horecazaak aan het Groene Strand kan na jarenlang plannen maken bijna beginnen met de gewenste uitbreiding en verbouw.

Nadere uitwerking

Welstandscommissie Hûs en Hiem sprak vorige week de waardering uit voor de plannen. Geheel groen licht gaven de commissieleden echter niet: over de nadere uitwerking moet nog beter worden nagedacht, gaven zij de opdrachtgever en gemeente Terschelling mee. Bijvoorbeeld over de vormen van het dak en terrasoverkapping en het ontbreken van een duidelijke entree.

De eigenaar wil aan de achterzijde meer ruimte maken voor opslag, koelruimte en spoelkeuken. De nieuwbouw krijgt door het beplanten van het dak aansluiting met achterliggende duinen. De wat rommelige bebouwing aan weerszijden van het huidige pand wordt gesloopt. Het deels verrotte terras wordt geheel vernieuwd en de serre voor het hoofdgebouw wordt volledig overkapt.

Ingenomen

De gemeente is erg ingenomen met de plannen. ,,Er wordt nu echt een kwaliteitsslag gemaakt. Dit is belangrijk voor Terschelling’’, aldus de gemeentelijke medewerker.

Al in 2017 werd het bestemmingsplan aangepast, om de verbouw mogelijk te maken. Met de nieuw- en verbouw is de ruimte voor de eigenaar ook op.

Nieuws

menu