Testlocatie Terschelling dicht: het testmateriaal is op

Kerkgebouw ET-10 in Midsland is de test- en vaccinatielocatie op Terschelling.

Kerkgebouw ET-10 in Midsland is de test- en vaccinatielocatie op Terschelling. FOTO LC/JAN LIGTHART

GGD Fryslân kan pas morgen (vrijdag) weer coronatests doen op Terschelling. Dat kon bij kerkgebouw ET-10 in Midsland, maar het testmateriaal is op.
Lees meer over
Terschelling

Al vroeg in de ochtend stonden er donderdag meer dan vijftig mensen - veelal jongeren - in de rij te wachten. Het aantal jongeren dat op camping Appelhof verbleef en positief getest is op corona is opgelopen naar acht. Ze komen uit verschillende delen van het land.

Jongeren die de afgelopen tijd op de camping zaten, kregen voorrang bij het testen. Veel mensen die zich donderdag nog wilden laten testen, dropen rond het middaguur af.

 

Tweehonderd jongeren hebben zich donderdag laten testen. Het grootste deel daarvan verblijft op de camping of was daar geweest. GGD Fryslân had op honderd jongeren gerekend, maar kreeg het dubbele te verwerken.

Degenen die negatief zijn getest, kunnen donderdagavond via een extra afvaart naar huis. Wie besmet is, zal op een andere manier naar huis gaan. ,,Jongeren gaan dan via een aparte vervoersstroom onder begeleiding naar de wal waar ze thuis in isolatie kunnen'', aldus de GGD.

De testlocatie gaat vrijdagochtend weer open. Van 9.00-11.30 uur kun je je daar laten testen.