Terschelling kiest voor VVD-vrouw als burgemeester

Caroline van de Pol. FOTO GEMEENTE KOGGENLAND

Caroline van de Pol wordt de nieuwe burgemeester van Terschelling. De raad heeft haar woensdagavond voorgedragen voor de functie.
Lees meer over
Terschelling

Van de Pol, (58, samenwonend en moeder van twee kinderen), is nu nog wethouder voor de VVD in de gemeente Koggenland in Noord-Holland. De burgemeesterspost van Terschelling kwam in april vrij na het vertrek van Bert Wassink.

,,Als bestuurder en politica heeft ze ruime ervaring in het openbaar bestuur. Haar drijfveer is de interactie tussen samenleving, bestuur en politiek.’’ De vertrouwenscommissie was unaniem in haar advies aan de gemeenteraad, maakte Christa Oosterbaan als voorzitter van de vertrouwenscommissie vanavond bekend.

De commissie omschrijft Van de Pol, die mogelijk op 28 oktober wordt geïnstalleerd, als een warme, empathische persoonlijkheid en teamspeler die een sterk belang hecht aan de samenwerking met de andere eilanden en gemeenten.

Voor de vrijkomende post op Terschelling hadden zich 41 belangstellenden gemeld. Tot de installatie blijft burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld de taken waarnemen.

Lees ook | Nieuwe burgemeester Terschelling Caroline van de Pol: ‘Het ambt is fantastisch en de gemeente ook’

Nieuws

menu