Streep door festival Eilân op Terschelling. Gemeente weigert evenementenvergunning

Het meertje van Hee. FOTO LC

Het festival Eilân op Terschelling gaat niet meer door. De organisatie heeft de stekker uit het evenement getrokken, omdat de gemeente de evenementenvergunning van het festival heeft geweigerd.
Lees meer over
Terschelling

De evenementenvergunning is op 1 juli geweigerd. De gemeente geeft in een persbericht als reden aan dat de veiligheid en de reguliere gezondheidszorg op het eiland niet onder druk mogen komen te staan.

Zo moet er een extra ambulance aanwezig zijn op het eiland. De ambulancedienst heeft echter aangegeven geen extra inzet te kunnen leveren tijdens het festival.

Ook zien de adviserende organisaties risico’s in de inzet van een ‘greener battery’, een accu die de organisatie inzet voor de energievoorziening. Het gaat onder andere over de locatie van de batterij. ‘Het festival vindt plaats in een natuurgebied dat, mocht er iets gebeuren, kwetsbaar en lastig te bereiken is’, reageert burgemeester Caroline van de Pol in een persbericht.

Niet eens met argumenten

De organisatie is het niet eens met de argumenten van de gemeente en noemt het besluit ‘zeer opmerkelijk en erg onredelijk’ . ‘Alle reserveringsgelden voor tickets en bij ons geboekte accommodaties worden zo snel mogelijk teruggestort.’

Het festival stond gepland voor 15 tot en met 18 september, rond het duinmeertje van Hee. Het festival richtte zich op liefhebbers van elektronische livemuziek en alternatieve pop. Zo’n dertig artiesten zouden op het festival optreden.

De organisatie van het festival beraadt zich op verdere stappen.

Nieuws

menu