Rederij Doeksen mag prijs boottickets fors verhogen om faillissement te voorkomen. Mogelijk betaal je straks zoveel meer voor de overtocht naar Vlieland of Terschelling

Rederij Doeksen mag de tarieven voor boottickets naar Terschelling en Vlieland per 1 januari met een tijdelijke brandstoftoeslag verhogen, tot meer dan 20 procent voor een autoticket. Het Rijk onderzoekt nog wel of de kosten gecompenseerd kunnen worden.

De Willem Barentsz in de haven van Harlingen. De twee jaar oude veerboot wordt minder ingezet door Doeksen, omdat deze op de dure brandstof LNG vaart.

De Willem Barentsz in de haven van Harlingen. De twee jaar oude veerboot wordt minder ingezet door Doeksen, omdat deze op de dure brandstof LNG vaart. FOTO ARODI BUITENWERF

Lees meer over
Terschelling
Ameland
Harlingen
Schiermonnikoog
Vlieland

Dat schrijft staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur en Waterstaat) aan de leden van de Tweede Kamer. De prijsstijging is nodig om te voorkomen dat Doeksen een faillissement moet aanvragen. Het ministerie van Heijnen heeft voorafgaand aan de toestemming de boeken ingezien.

Nieuws

menu