Politie doet nog steeds onderzoek naar identiteit levenloos lichaam in Noordzee

FOTO PRONEWS PRODUCTIES

FOTO PRONEWS PRODUCTIES

De politie doet nog steeds onderzoek naar de identiteit van het levenloze lichaam dat dinsdag werd gevonden in de Noordzee tussen Vlieland en Terschelling.
Lees meer over
Terschelling
Vlieland

De zoektocht naar de identiteit van de man wordt bemoeilijkt door het feit dat het lichaam duidelijk al een tijd in het water lag. „Dat zag er op zijn zachtst gezegd niet heel prettig uit”, zegt een woordvoerder van de Landelijke Eenheid van de politie.

Met behulp van de gebitsstatus, de kleding die de persoon nog aan had en andere kenmerken probeert de politie nu te achterhalen wie de gevonden man is. Ook wordt er dna afgenomen en opgestuurd naar de databank vermiste personen. Vingerafdrukken konden niet meer afgenomen worden, daarvoor lag het lichaam al te lang in het water.

Wat betreft hoe de man in het water terecht is gekomen houdt de politie alle opties nog open. „Hij kan van een schip zijn gevallen, geprobeerd hebben de oversteek van Frankrijk naar Engeland te maken of er zelf voor gekozen hebben een eind aan het leven te maken. Er zijn nog allerlei scenario’s denkbaar.”