Ongeluk met giek: 79-jarige man overleden en vrouw zwaargewond op charterschip Waddenzee

Ongeluk met giek: 79-jarige man overleden en vrouw zwaargewond op charterschip Waddenzee

Bij een ongeluk op een charterschip op de Waddenzee is vrijdagochtend een 79-jarige man overleden. Een vrouw is zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis.
Lees meer over
Terschelling

Het schip voer vrijdagochtend op de Waddenzee toen een 79-jarige man en een vrouw werden geraakt door vermoedelijk de giek. De man werd dodelijk getroffen en de vrouw raakte zwaargewond, meldt een woordvoerder van de Landelijke Eenheid van de politie. De vrouw is met een traumahelikopter overgebracht naar het UMCG.

Een forensisch onderzoeksteam doet op dit moment onderzoek naar het incident. De politie onderzoekt of er ook verwijtbare feiten zijn gepleegd, legt de woordvoerder uit. Het schip is in beslag genomen voor het onderzoek. Ook de Inspectie Leefomgeving en Transport gaat een onderzoek instellen naar het incident.

Op het charterschip waren negentien passagiers en twee bemanningsleden aanwezig. De opvarenden van het schip krijgen onder andere nazorg aangeboden.

In een eerdere versie van dit bericht schreven wij dat er 29 passagiers aan boord waren. De politie stelde dit aantal later bij naar 19.

Nieuws

menu